Main menu:

Site search

 

januari 2009
m ti o to f l s
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Den borgerliga alliansen föder utanförskapet…

  • Sharebar

 

Den sociala barn och ungdomsvården idag är i stort behov utav förändring. Om förändring skall ske måste engagemang komma ifrån samhället i samråd med en familjepolitik som slår vakt om att utanförskapet inte får öka i den fart som det gör idag. Kommunerna har stora svårigheter att placera barn som far illa där de behöver omvårdnad och stöd för att växa upp till individer som sedan kan möta samhället i vuxen världen.

 

Detta sker samtidigt som  landet styrs utav en borgerlig allians som ännu mer idag än tidigare föder utanförskapet. I takt med att borgarna sänker skatter som skulle finansiera välfärden ökar de hemlösa i antal samtidigt som man vräker både familjer och barn i en omfattning som Sverige inte sett på många år. I stället för att stödja bland annat den psykosociala stödet hos de som tidigare varit drabbade ökar de som mår dåligt i sin levnadssituation lavinartat idag. Den generella sociala vården där den sociala barn och ungdomsvården finns får idag allt svårare att hävda sig mot de nedskärningar som görs då ingen ekonomi inte finns att stödja de som mest idag blir utsatt i samhället. Har tidigare gett uttryck för den cyniska politik borgarna bedriver samtidigt som de inte vill ge ett erkännande till att deras politik kommer att föra landet till en nivå om de får fortsätta, där deras förebild är Cowboyen Bush som administrerat slummen som finns i tex. staden New Yorks  Harlem.

 

Vad Sverige behöver är en regering som ställer upp på de mest utsatta. Borgerligheten lindar in sin retorik med falska förespeglingar om att alla måste arbeta och därmed kommer välfärden. Cynismen i deras budskap är därmed den att de som inte arbetar skall inte heller få ta del utav samhällets resurser. Därmed sänker man skatterna för att inte dela ut allmosor. Däri ligger även den cyniska känslokylan.

 

Vad Sverige behöver är en revolution på många sätt. Den social barn och ungdomsvården är en punkt som måste in på dagordningens första rad. Idag talar man endast om att det är ekonomin tillsammans med bilindustrin som skall förlösa Sverige. Att vi kan få en förlorad generation som borgerligheten mest föder diskuteras sällan där det materiella skall förlösa oss alla. Någon måste påverka regering och riksdag samt komma med krav på att något måste hända som vänder trenden då det gäller utanförskapet som främst drabbar våra barn. Helheten är att nästa generation åter kan få skåda en ny generation utav Samhällets Styvbarn lika den som fanns för många år sedan där de styrande idag leder en utredning som skall kartlägga dåtidens utanförskap som man idag mer eller mindre stoppat ned i lådan så den inte skall synas mer än nödvändigt. Vad man borde lära är utav historien. Vad som behövs är en revolution för att återställa historien och lära sig utav misstagen. Frågan är när kommer den och på vilket sätt?

 

 

 

Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles