Main menu:

Site search

 

januari 2009
m ti o to f l s
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Reinfeldt visar högerns gömda ansikte…

  • Sharebar
 
  Några gånger har jag skrivit om hur den höger ledda alliansen med moderaterna främst, hur de dagligen försämrar och skär ned i välfärds Sverige på snart sagt alla områden där de svaga grupperna finns. Trodde inte att man även skulle ge sig så systematiskt på de sociala trygghetssystemen som man gör. När man även ger sig i vinn om att tjäna pengar på de sjuka som man gör, då man kör ut sjuka människor ifrån sjuksängen ut i arbetet visar man samtidigt sitt cyniska ansikte i jakten på att göra de rika än mer rika på bekostnad utav de sjuka.
 
Försäkringskassan är i kris. Sverige har genom tiden haft en försäkring som visat på att medborgaren i landet utan att behöva tänka, alltid haft tryggheten i att vara sjuk. Jämförelsevis kan man se hur USA idag med Obama vill ge det Amerikanska folket en försäkring med en ny era utav ansvarstagande och solidaritet som landet aldrig i modern tid haft förmånen att äga. I Sverige däremot är det en annan ordning i Reinfeldts ansikte där han rullar med ögonen mot det svenska folket samtidigt som han inte bryr sig särskilt. Här är regeringen i färd med att riva ned grundprinciperna som bygger det svenska trygghetssystemet tillsammans med solidarisk trygghet och gemensamt finansierings ansvar.
 
I Sverige omfattas alla av en sjukförsäkring byggd på  principer som genom gemensamt ansvarstagande solidaritet och värdighet är stommen i sjukförsäkringen. Grunden i socialförsäkringarna i landet är att den skall vara inkomstrelaterade i ett sammanhållet fördelningssystem. Allt håller idag på att omvandlas till otrygghet i takt med att ersättningarna skärs ned och människor kastat ut ur systemen. Detta är skamligt. Det är även cyniskt. En cynism som går långt in i högerkorridorernas mörker i regeringskansliets Rosen Bad idag.
 
För mig är inget förvånade. Själv förstod jag och visste vad som komma skulle då Reinfeldt promenerade med högern in i kanslihuset. Historien är den sanna bibeln. Högerpartiet moderaterna främst har alltid bromsat det svenska välfärdsamhället. Läser man hur detta parti har röstat under historiens gång då tex. ATP. Pensionsreformer. Barnbidrag mm har avgjorts i riksdagen har Reinfeldts parti med det höger kamouflerade ansiktet röstat nej i riksdagen till alla trygghetssystem vi har idag. Nu sätter man planerna i verket som man inte kunde göra då socialdemokraterna styrde landet.
 
Sverige går idag mot ett kaos som kommer att kosta för den enskilde medan högern gör de rikare ännu mer rikare än någonsin. Ett exempel är sjukförsäkringen. Nu är det bara att vänta på nästa. Mitt tips är att snart kommer sjukvården att drabbas där det redan idag bereds plats för de rika som ännu mer får breda ut sig medan de som inte har får dö i det cyniska samhället Reinfeldt och hans högerallians visar idag för varje dag som går.

 

 

 

Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles