Main menu:

Site search

 

juli 2009
m ti o to f l s
« Jun   Aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Familjehem föreslås få utbildning.

  • Sharebar

För någon tid sedan gav jag uttryck för att det måste till utbildning för dem som skall ta hand om andras barn. Detta för att de flesta som blir omhändertagna oftast har traumatiska händelser bakom sig ifrån den biologiska familjen som de på ett eller annat sätt fått lämna. Då var det många som gick i svaromål när de ansåg att jag var ute i ogjort väder som det brukar kallas då man påstår något kontroversiellt som att många även tar han om barn för att själva skaffa sig en egen inkomst. Allt kritiserade jag vilket nu fått resultat.

Trägen vinner, brukar man säga. De som kritiserar föreningarna där de flesta ser till sig själva vill jag skicka en hälsning till att förslaget som nu är aktuellt aldrig hade kommit upp om inte även Samhällets Styvbarn drivit frågan. Detta är grunden till föreningslivet där man till sist kan se ett resultat som många varit med och förverkligat. De som vill finnas med att förändra för kollektivet finns alltid med i en förening vilket nu visat på framgång. Den som ser till sig själv finns alltid i grupper där de driver en enda fråga där de mest även framför sin egen klagan för några få som inte får samma genomslagskraft hos makthavaren som därmed kan leda till förändring.

Då det gäller familjehems placeringar föreslås det nu att Socialnämnden ska vara skyldig att ge dem som tar hand om barn i så kallade familjehem utbildning. Det är ett av förslagen i barnskyddsutredningen som har överlämnats till socialdepartementet. Barnen ska dessutom ha en namngiven socialsekreterare som de kan ringa när som helst om de behöver en utomstående vuxen. I utredningen framkommer det även om många brister. Därmed föreslås det att socialsekreteraren ska enligt utredningens förslag, göra besök i familjehemmet fyra gånger per år, säger äldre- och folkhälsominister Maria Larsson till Ekot. Detta har vi i Samhällets Styvbarn drivit konsekvent där vi kriterat den vård som bedrivs idag på många håll utan insyn och utan kontroll ifrån uppdragsgivaren kommunen. Nu har detta givit resultat därför att vi även pekat på att den största bristen i placeringar är att det har blivit allt vanligare att barn placeras i fosterhem under kortare eller längre tid där de transporteras som kollin fram och åter utan att någon egentligen bryr sig.

Enligt en rapport från länsstyrelserna förra året har var femte kommun stora brister när det gäller att följa upp hur familjehems barnen har det. Själv ser jag idag med tillfredsställelse på att engagemanget och arbetet ifrån Riksförbundet ger resultat. Samhällets Styvbarn jobbar nu framåt där den gångna vanvårds utredningen ligger först på agendan där Riksförbundet kräver ett avslut och beslut om skadestånd och en ursäkt snarast. Vi vet att detta kommer att ge resultat där vi kommer att se till att de som for mest illa skall var de som kommer främst ifråga och inte de som ställt sig först i kön. De som häcklar föreningslivet borde ställa sig i skamvrån och fråga sig vad de själva bidrager med och vad de har för kommentar till den framgång Samhällets Styvbarn medverkat till tillsammans med sina medlemmar.

Comments

Comment from Liam
Time: juli 27, 2009, 3:18 f m

Helt klart ett steg i rätt riktning om Socialnämnden kommer att genomföra en utbildning på personer som tar hand om barn eller ungdomar i ett familjehem. Dessutom om de även får tillgång till en socialsekreterare som de har möjligheten att kontakta när de behöver prata med någon.

Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles