Main menu:

Site search

 

september 2009
m ti o to f l s
« Aug   Okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Estonia var en katastrof, inte vanvården…

  • Sharebar

krister-016Läste på en hemsida om att vanvården borde vara jämförelsevis lika som Estonia katastrofen var. Här måste jag ta mig själv för pannan. När man gör en sådan jämförelse har man inte förstått eller så vill man inte heller förstå där man själv ser sig som ett offer. Vanvården var på sin tid en del utav samhället där barn även inom familjen blev misshandlad och kränkta utav sina föräldrar. Lika som idag är var det även då en räddningsplanka för många barn att hamna i statens vård som säkerligen gjorde att många fick mat och tak över huvudet. Vad som däremot saknades var kärlek och empati där barnet fick stå för föräldrarnas misslyckande. Att bli omhändertagen utav samhället och därmed peka på att detta var en katastrof är att ta i. Mera kan man man lägga på betydelsen om att jämföra äpplen och päron.

Estonia katastrofen skedde på grund av dåligt sjömanskap där fartyget var dåligt underhållet vilket gjorde att fartyget sjönk. Ingen har ännu ställts till ansvar. Ingen kommer förmodligen heller att bli ställd till ansvar därför att här handlar det om politiskt rackarspel på hög nivå ifrån Svensk sida. Ansvariga till katastrofen är Estland. Att från Svensk sida anklaga Estland för katastrofen skulle skada handeln mellan länderna vilket för Svensk del skulle bli förödande då östblocket idag är en ny marknad som tillför Svensk ekonomi stora slantar. Då Estonia sjönk etablerades under samma tid handelförbindelser mellan länderna. Då fick inte relationerna störas vilket gjorde att man lade locket på. Historien kommer säkerligen att analysera detta vad det lider. Många människor fick lida då anhöriga slets bort på et mörkt östersjö hav. Att jämföra denna katastrof med vanvården är okunnigt där den som gör detta mest visar på egen bitterhet. Vanvården var ingen katastrof. Estonia var något som blev en plötslig förstörelse och stor olycka. Vanvården var även den en katastrof i sig men då med epitetet ett stort misslyckande ifrån statens sida.

lummelogga16

Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles