Main menu:

Site search

 

september 2011
m ti o to f l s
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Regeringen rastar och vädrar en pudel…

  • Sharebar

Statsminister Reinfeldt och hans minister Maria Larsson har nu meddelat att de kommer att ändra beslutet om att inte ge ersättning till de vanvårdade. Tydligt fick man stora skälvan då protesterna kom ifrån både utredare tillsammans med politiker och de drabbade. Vanvårdsgrupperna protesterade med allt vad de var värda och gjorde detta med all rätt. Att inte få någon ersättning mot den vanvård staten administrerade visar åter hur kallsinnig den borgerliga regeringen är även då det gäller sjukersättningar mm som man dragit åt mot svag grupper i samhället som bevisligen drabbas. Allt på ett sätt som visar den hållning den borgerliga alliansen har mot dem de ska visa värdighet mot men som de säljer ute på marknadens altare.  Att för Svenska folket förklara att det skulle vara rättosäkert att ge ersättning för en stulen barndom är ett hån mot de vanvårdade lika som det även är mot hela det svenska folket.

Däremot hade regeringen föreslagit en Ceremoni. Även detta visar den kallsinnighet de har mot utslagna grupper i samhället vilket de vanvårdade är en del utav. Förslaget om en Ceremoni utan att ge symbolik till helheten visar på att så långt hade inte Maria Larsson eller någon annan tänkt då man presenterade hur man enligt dem hade tänkt. Min egen tanke och uppfattning är mer än så. Det finns en herre i regeringen som ingen har nämnt då det gäller frågan om ersättning. Landets finansminister hästsvansen Borg har mer makt än vad någon annan i regeringen har. Statsminister Reinfeldt må vara den som bestämmer utåt. Inne i kanslihuset bestämmer Borg.

Den som inte kan ana sig till detta borde tänka till då det gäller höstbudgeten för landet man manglade ute på Harpsund. Där fick Kristdemokraterna veta att några pengar till vare sig Vanvården eller pensionärer där även fattigbarnen finns, fanns det inte en krona till. Däremot skulle man sänka momsen på krogen. Något cyniskt man kan se hur man åter ger pengar till dem som redan stoppar en hel del i egen ficka medan de svaga grupperna i samhället blev utan.

Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles