Main menu:

Site search

 

september 2011
m ti o to f l s
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Kategorier

Meta

Lummes blogg/info

Oppositionen i Strängnäs spelar på populismens strängar.

  • Sharebar

I Strängnäs kommun där den nuvarande majoriteten består utav socialdemokrater, centern, folkpartiet och miljöpartiet finns det idag en stor enighet om att partierna ska ta ansvar i att styra kommunen för medborgarens bästa. I en allians av många partier gäller det att kompromissa och ge avkall på egna hjärtefrågor för att inte splittras i oenighet vilket i sin tur kan skapa kaos och elände i beslutsprocessen. Allt motverkas inom majoriteten idag med dialog och samsyn.

Borgerliga allianser som styrt Strängnäs kommun har i tidigare majoriteter krackelerat pga. av att småpartier som ingått i majoriteten krävt mer än vad deras väljarmandat gett dem. Interna stridigheter har varit utmärkande för otydlig politik som undergrävt kommunens finanser som den nuvarande majoriteten håller på att återställa i en omvärld som påverkar kommunens finanser negativt mer tydligt än någonsin.

Politik är att ta ansvar vilket tydligt kan skådas i motsats inom oppositionen i Strängnäs och då främst inom moderaterna som idag under ledning utav Maria von Beetzen mer visar på populism än verklig realpolitik. När vi socialdemokrater fanns i opposition vilket vi var under lång tid i det så kallade borgerliga Strängnäs tog vi ansvar inom oppositionen där vi lade tydliga förslag om konsekvenser för vad vi stod för och vad vi ville förändra. Ofta kom vi överens med borgerligheten där vi röstade för förslag som tog kommunen framåt och inte bakåt. Vi vågade även dagtinga med vår ideologi då vi såg att i första hand ta ansvar när vi inte såg någon annan väg att göra det bästa för kommunen.

Oppositionspolitiken i Strängnäs idag med moderaterna som främsta parti tillsammans med övriga småparter ställer ofta förslag i politiken där de mer ser till sin egen förträfflighet än till politiken som helhet. Oavsett vad den nuvarande majoriteten kommer med för förslag förkastas detta samtidigt som man i media populistiskt ställer sig bakom missnöjesyttringar ifrån medborgarna då obekväma beslut går dem emot. Skolfrågan idag visar på konfrontationspolitik mer än att se till kommunens bästa. Tydlig visar moderaterna hur man populistiskt driver frågan om Åkers Folkets Hus. Maria von Beetzen säger sig vilja sitta i en bruksmiljö där socialismens högborg finns i kommunen samtidigt som de motarbetar allt vad socialism heter. Genomskinligt är retoriken samtidigt som man även hävdar att de är ett arbetarparti som de flesta genomskådat då de tagit ifrån arbetaren det mesta utav trygghet de haft under lång tid tillsammans med den borgerliga allians som nu styr landet Sverige.

När det gäller skolfrågan är det samma tendens. Skolförslaget som ligger om förändring drabbar några få högljudda som inte vill se några försämringar som de själva utgår ifrån. Här står moderaterna högljutt tillsammans med den övriga oppositionen och betygar missnöjesyttringar som ytterst handlar om kommunens ekonomi där några konservativt inte vill se förändringar för egen del.

Att sitta i en majoritet innebär ansvar vilket även de som sitter i opposition borde ha. Oppositionspolitik som bedrivs med populistiska förtecken inger inget förtroende. I Strängnäs använder sig moderaterna tillsammans med den övriga oppositionen utav populism för att nå makten i kommunen. Förhoppningsvis har väljaren genomskåda detta då valdagen kommer. Politik är inte populism. Politik är viljan i att förändra för allas bästa i kommunen. Inte enbart för några få.


Write a comment

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Related articles